Monday 5 March 2012

PAKEJ KURSUS MASAKAN !

Para pengunjung budiman,

Berikut adalah jadual kursus masakan bersama Chef Radzi. Hanya tempat,masa dan kadar bayaran sahaja yang dipaparkan di sini. Untuk makluman anda kursus yang ditawarkan mengikut permintaan dari para peserta yg berminat tanpa mengira hari,maksudnya kursus tersebut akan diadakan atas permintaan perserta dengan kadar bayaran yg di persetujui. Yuran kursus akan berubah jika diadakan secara khusus untuk dibawah 5 perserta.

Bagi perserta yg memerlukan penginapan,pihak CRPB ada menyediakan penginapan yang terhad dengan kadar yang berpatutan dan caj yang berasingan dikenakan pada perserta yg  memerlukannya. Oleh itu jika anda yang tinggal jauh dari Bukit Jelutong, anda masih boleh mengikuti kursus yang ditawarkan. Ia termasuk makan dan minum akan disediakan oleh CRPB. Para perseta perlu membeli  peralatan sendiri atau pihak CRPB yang menyediakannya dan bayaran ditanggung oleh perserta sendiri seperti tuala tangan acuan,  noozle, rollingpin.

Makan dan minum perserta kursus akan diberikan sepanjang perjalanan kursus. Sijil kehadiran kursus akan diberikan pada perserta yang menamatkan kursus bersama CRPB.


CHEF RADZI PASTRY AND BAKERY
NO 22, JALAN KUBAH 3.

TEROKAI DUNIA MASAKAN BERSAMA CHEF RADZI

Pelbagai kursus2 masakan  yg dianjurkan dan mendapat permintaan ramai.
Siapa yg harus menyertainya :

1. Kepada mereka yang bercadang membuka perniagaan berasaskan makanan /catering.
2. Para suri rumah atau pesara yang ingin mencari pendapatan tambahan.
3. Para pelajar atau sesiapa saja yang ingin mempelajari pelbagai jenis masakan chef radzi.
4.Para sahabat yang nak perniagaan online dalam bidang masakan sepenuh masa.

Berikut adalah jadual kursus2 masakan yang ditawarkan oleh CRPB.

1) Modul 1: Bengkel teknik menghias kek dengan menggunakan icing

1.homemade buttercream.
2.royal icing.
3.fondant icing.
4.sugar box
5.teknik menghias kek 3 tingkat dengan menggunakan fondant icing.

Para perserta akan dimaklumkan untuk membeli peralatan yg diperlukan.

Tempat : Bukit Jelutong
Masa   : 9am-5pm
Yuran : RM700.00

2) Modul 2 : Bengkel pelbagai jenis mousse dan cream.

          1.chocolate mousse
          2.coconut mousse,
          3.strawberry mousse
          4.kiwi mousse
          5.capucino mousse
          6.walnut caramel mousse,
          7.blueberry mousse,
          8.honey dew mousse
          9.lemon yougurt mousse
         10.manggo mousse

Masa : 9am-5pm
Yuran kursus : RM 400.00

3) Modul 3 : Bengkel masakan nasi berlauk traditional melayu/nasi kandar pulau pinang.

1.nasi carrot beryougurt.
2.nasi hujan panas rebut petir.
3.nasi biryani
4.nasi bukhari
5.nasi minyak bersusu
6.nasi pandan wangi.

Lauk pauk

1.aym madu
2.ayam negro
3.daging rending minang
4.daging ros madras
5.dalca penang.
6.kuzi ayam
7.kurma ayam/daging/kambing
8.acar rampai
9.acar buah2an10.ayam panggang special chef radzi bersama sos

dessert percuma

1.jelly kelapa
2.coconut mousse

TARIKH
Masa : 9am-5pm
YURAN KURSUS : RM 800.00/seorang

Modul 4 : Bengkel masakan cina-1 hari.
1.koey teow thing’
2.penang char koey teow[kering]
3.special  chef radzi mee curry
4.mee udang
5.char  hor fan
6.clay pot noodle
7.hot plate noodle
8.kaichouk[chicken porridge
9.chef radzi steam boat specials;1tomyam sup 2,sup tulang/ayam.

Tempat
Masa : 9am-5pm
Yuran kursus : RM500.00

Modul 5 : Bengkel masakan nasi lemak kukus 1hari

1.sambal tumis sotong
2.rendang daging
3.ayam masak merah
4.rendang kerang
5.paru goreng special
6.ayam goreng berempah special

Tempat
Masa : 9am-5pm
Yuran kursus : RM350.00

Modul 6 : Bengkel masakan aneka masakan pantai timur. 1 hari

1.nasi dagang
2.nasi kerabu cek mek molekbersama pelbagai sambal dan ulam ulaman
 3.laksam
4.sata
5.solok lada
6. 1 jenis desert

Masa : 9am-5pm
Yuran Kursus : RM450.00

Modul 7 : Bengkel masakan aneka kek untuk tempahan dan jualan
1.chilled black forest cake
2.manggo yougurt cake
3.chocolate banana cake
4.royal chocolate cream cake
5.strawberry mousse cake
6.durian delight
7.chilled blueberry cheese cake
8.double layered cheese cake
9.assrt. fresh fruit flan
10.pandan layered cake
11.blueberry cream cake
12.chocolat moist cake

Masa : 9am-5pm
Yuran kursus : RM850.00/seorang



Modul 9 : Bengkel chocolate/truffle/praline
Masa : 9am-5pm
Yuran kursus.rm500.00

MODUL10.bengkel masakan pastry and bakery bersama chef radzi  5 hari 4 malam
35 jenis resepi pastry and bakery
Bakery
1.sweet bun
2.sponge bun
3.hotdog/burger bun
4.chicken floss bun
5.cream cheese bun
6.sausage cheece roll
7.Red bean bun
8.Tuna Margaret
9.mini pizza
10.english bread
11.Walnut bread
12.sandwich bread
13.raisin bread
14.garden bread
15.chocolate marble bread
16.walnut blueberry bread
17.carrot raisin bread
18.whole meal bread
19.doughnut pelbagai
20.puff pastry

Pastry

1.choux pastry-eclairs,cream  puff,swans,profiterolles etc.
2.sugar pastry-
3.homemade custard
4.assorted fruit tart’mini fruit tartlet,
5.coconut tarts
6.egg tarts
7.blueberry  crumble pie,
8.apple pie
9.chicken pie
10.chocolate moist cake,
11.Red velvet cake
12.macaroon
13.chocolate banana yougurt cake
14.chocolate lndulgence
15.chilled black forest cake
16.soft strawberry delight
17.capucino mousse cake
18.pandan layered cake
19.aneka mousse
20.choc,blueberry,oranges,strawberry cheese cake
21.Yam layered delight
22.black n white truffle cake
23.pumpkin pie
24.lemon meringue pie
25.coffee walnut tarts

Masa : 9am-5pm
YURAN KURSUS : RM1800.00

Nota : Hanya 35 resepi sahaja akan di pilih untuk dipelajari.


Bengkel Rojak Tonggek.


1. Kuih rojak buah.
2. Kuah rojak tonggek.
3. Kuah sengkuang calit.
4. Kuah Tauhu bakar.

Masa : 9am-5pm
YURAN : RM300.00

Bengkel Aneka Nasi.

1. Nasi ayam Roasted.
2. Nasi Ayam Hainan.
3. Nasi Daging.
4. Nasi Beriani Udang.
5. Nasi Bukhari Ros Madras.
6. 1 jenis dessert.

Masa : 9am-5pm
YURAN : RM450.00

Bengkel Aneka Cocktail Smooties & Lassi.

1. Mango Blueberry Smooties.
2. Strawberry Yogurt Smooties.
3. Vanilla Sparkle Smooties.
4. Oreo Banana Smooties.
5. Caramel MonteCarlo.
6. Blue wave Cocktail.
7. Watermelon yogurt Smooties.
8. Vanilla Chocolate Smooties.
9. Almond Vanilla Smooties.
10. Dragon Fruit Lemon Smooties.

Masa : 9am-5pm
YURAN : RM550.00

Kursus Pakej Ekonomi.

 Modul 1


1. Chocolate Moist Cake.
2. Choux Pastry. - eclairs creampuff, profiteroles, swan.
3. Raisin Bread.

YURAN : RM180.00

Modul 2.

1. Pavlova.
2. Pandan Layer Cake.
3. Blueberry Cheese Cake.
4. Homemade Asst. Muffin.

YURAN : RM250.00

ANEKA PIE AND TART


1. Apple pie.
2. Chicken pie.
3. Strawberry Crumble.
4. Egg tart.
5. Coconut tart.
6. Cheese Blueberry Tart.
7. Asst. Fruit Tartlet

YURAN : RM350.00

Pelbagai modul lain yang  akan di tawarkan oleh CRPB. Ianya akan dimaklumkan dari masa ke semasa

No comments: